Om oss

KRP Pall & Emballage är moderbolaget i KRP-koncernen. Koncernens vision är att vara en helhetsleverantör av transportemballage. För att kunna leverera kundens hela behov har koncernen genom åren förvärvat ett antal bolag med kompletterande verksamhet. Koncernen består idag av följande bolag:

KRP Pall & Emballage
Sedan länge servicecenter för CHEP i södra Sverige med transport, sortering och reparation av hundratusentals pall årligen. Vi utför också legosortering och reparation av lastpallar samt utför transporter med egna bilar eller genom samarbete med många av de största transportörerna i Sverige och utomlands.

Tillverkning av trä- och plywoodemballage. Vi tillverkar kundspecifika lösningar i både plywood och trä samt standardpallar. Det finns även flera torkkammare samt hyvel där vi bearbetar material till egen produktion men också på lego. Produktion finns i Ronneby och i Tingsryd.

Tillverkning av engångspall, specialpall och kemipall (CP 1-9) i Bjärnum, norr om Hässleholm. Genom att handla virket på stock och få virket grovsågat kan vi kontrollera hela kedjan från råvara till färdig produkt.

I SPS finns idag 4 palldepåer med lite olika sortiment. Huvudlagret i Arlöv lagerför samtliga palltyper i vårt nya och begagnade pallsortiment. I Bjuv hanteras alla typer av begagnad pall förutom sjöpall, kemipall och bananpall som hanteras i Eslöv. Vår fjärde depå är under uppbyggnad söder om Tingsryd där vi idag har ny engångspall och pallkragar men snart kommer att lagerföra hela sortiment.
Höjars Emballage i Bjuv köptes av KRP år 2000. Verksamheten är handel med begagnad lastpall. Personalen har vuxit från 2 anställda vid förvärvet till 7 anställda idag. Sedan 2015 är Höjars en av Skånes Pallservice palldepåer. Sedan 2020 har Höjars också blivit ett servicecenter till CHEP.

Några produkter ur vårt breda sortiment

Historik om KRP Pall & Emballage

KRP Pall & Emballage startade sin verksamhet 1986 med tre anställda. Företaget har sedan dessa vuxit kraftigt bl.a. genom ett antal förvärv.
År 1999 förvärvades Troesson & Nilsson i Mala utanför Hässleholm. Företaget tillverkar engångspall, kemipall och specialpall och har idag 13 anställda. Året efter förvärvades Höjars Emballage i Bjuv som handlar med begagnade lastpallar. Höjars har idag 7 anställda. Första förvärvet utanför Skåne gjordes 2009 då Allbox & BHB i Bräkne Hoby utanför Karlshamn köptes. BHB tillverkade då standardpall och specialpall, medan Allbox var specialiserade på plywoodemballage. Idag är bolagen sammanslagna och har ca 60 anställda. Allbox & BHB förstärkte 2016 sin produktion genom förvärvet av Strandbergs Emballage i Tingsryd. För att förstärka verksamheten med begagnad pall köptes 2015 Skånes Pallservice med 20 anställda och 2019 Semjab i Eslöv med 8 anställda.
Koncernen har idag ett komplett sortiment av Industriemballage både nytt och begagnat. Totalt ca 110 anställda med en beräknad omsättning 2020 på MSEK 250.

Har ni några frågor?

Använd vårt kontaktformulär för att snabbt få svar på era frågor.
Vill ni hellre ringa kan ni nå oss på 040-680 07 80.